Hydratec: de waterdichte werkschoenen van Redbrick

Hydratec: de waterdichte werkschoenen van Redbrick

Redbrick heeft met de lage werkschoen Ruby Hydratec en de hoge werkschoen Onyx Hydratec twee waterdichte werkschoenen in haar assortiment. Wij krijgen vaak de vraag wat Hydratec precies inhoudt. En wat is precies het verschil met de Ruby S3 en de Onyx S3? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen!

Hydratec: een waterdicht membraam

Hydratec is een speciaal waterdicht membraam dat is verwerkt in de voering van de schoen. Dit maakt de werkschoen waterdicht. Het membraam absorbeert namelijk waterdamp. Het geabsorbeerde vocht wordt door het Hydratec membraam vervolgens afgevoerd via de voering. Dit houdt de voet warm en droog.

Dat geldt ook voor extreme situaties, zoals stromende regen. Wat Hydratec bijzonder maakt, is dat het steeds beter gaat werken naarmate de drager zich meer inspant. Dit maakt het een perfect materiaal om toe te passen in werkschoenen. Het Hydratec membraan biedt bovendien effectieve bescherming tegen lage temperaturen.

Waterafstotende- of waterdichte werkschoenen: wat is het verschil?

Het Hydratec membraam in de voering van de werkschoen maakt de schoen dus waterdicht. Er is een belangrijk verschil tussen waterdichte werkschoenen en waterafstotende werkschoenen.

Alle S3 werkschoenen zijn waterafstotend. Dit betekent dat deze werkschoenen minimaal één uur beschermen tegen het binnendringen van spatwater. In de meeste werkomgevingen is dit dus voldoende. Je hebt pas echt waterdichte werkschoenen nodig als je vaak langere tijd in de stromende regen staat of regelmatig op natte ondergronden werkt.

De waterdichte werkschoenen van Redbrick

Sta je regelmatig in plassen water of in de stromende regen? Of werk je op een natte ondergrond, bijvoorbeeld in de agrarische sector? Kies dan voor een van onze waterdichte S3 werkschoenen, de Ruby Hydratec en Onyx Hydratec. In andere gevallen volstaan de Ruby S3, de Onyx S3 en alle andere S3 werkschoenen van Redbrick. Werk je vooral indoor, zoals in het magazijn of de transportsector? Dan kan je ook kiezen voor S1P werkschoenen.

Tegenwoordig heeft Redbrick ook een andere waterdichte werkschoen in het assortiment: De robuuste Pulse Waterproof. Ook deze stevige veiligheidsschoen is voorzien van een waterdicht membraan. Het grote verschil is de grove zool, waardoor de S3 schoen uit de Redbrick Pulse collectie juist geschikt is voor klussen in de buitenlucht. Dat maakt deze schoen een goede match voor boeren, werkzaamheden in de bloemensector of de binnenvaart.

Toch liever een werklaars, maar moet die wel volledig waterdicht zijn? Kies dan een van de Redbrick Pulse veiligheidslaarzen. Deze S7S laarzen zijn uitgerust met een waterdicht membraan. Dit membraan is zelfs zo goed, dat je minimaal drie uur lang geen droge voeten krijgt.

Advies van de experts van Redbrick

Weet je niet zeker of je waterafstotende of waterdichte schoenen nodig hebt? Neem dan contact op met onze experts via de chat of door een mailtje te sturen naar contact@redbrick.eu. Wij staan altijd voor je klaar!