Nieuwe werkschoen nodig? Zo bepaal je de juiste schoenmaat!

Nieuwe werkschoen nodig? Zo bepaal je de juiste schoenmaat!

Ga je nieuwe werkschoenen kopen? Dan is het wel zo slim om vooraf nog even te checken welke schoenmaat je nodig hebt. Niet alleen omdat werkschoenen met de juiste maat een stuk lekkerder zitten. Maar vooral – en nog belangrijker – omdat werkschoenen die niet goed passen een slechte lichaamshouding of orthopedische problemen als gevolg kunnen hebben. Je kunt er bijvoorbeeld hamertenen van krijgen, of je grote teen groeit scheef. Zit je natuurlijk niet op te wachten.

Je schoenmaat goed meten is dus cruciaal. Maar dat klinkt makkelijker dan het is. Door de verschillende maatsystemen bestaat er namelijk veel verwarring over schoenmaten. Omdat wij willen dat je Redbrickies als pantoffeltjes om je voet zitten, leggen we je uit hoe je je schoenmaat opmeet én hoe je vervolgens bepaalt welke maat werkschoenen je hebt.

Vier stappen om je schoenmaat te meten

Jos helpt je om je schoenmaat te meten. Zo kies je veiligheidsschoenen die bij je passen!Volg onderstaande stappen om je schoenmaat op te meten. Meet daarbij altijd je beide voeten op. Hier kunnen namelijk verschillen in zitten. Als dat het geval is, neem dan altijd de grootste voet als uitgangspunt.
  1. Leg een leeg vel papier tegen de muur aan.
  2. Ga op het papier staan, met je hakken tegen de muur. Het is belangrijk dat je helemaal recht staat. Let er ook op dat het papier niet verschuift.
  3. Zet een streepje op het papier waar je voet het langst is. Doe dit voor zowel je linker- als rechtervoet.
  4. Meet op het papier de afstand in centimeters.

Je weet nu hoe lang je voeten precies zijn. Met de maat van je voet in centimeters kun je vervolgens in onze maattabel opzoeken welke maat werkschoen je nodig hebt. Let op: in de kolom ‘lengte’ gaat het om de lengte van je voeten. Als de lengte van je voet tussen twee maten in zit, rond dan naar boven af.

En nogmaals: als je voeten niet precies even groot zijn, ga dan uit van je grootste voet. Heb je normaal gesproken een halve maat? Kies dan voor een maatje groter. Als je normaal bijvoorbeeld maat 44,5 hebt, kies dan voor maat 45. Onze werkschoenen bevatten namelijk allemaal veiligheidsneuzen, waardoor er geen flexibiliteit in de neus zit.

Let op: wij adviseren om de schoenen uit de Motion-collectie altijd een maat groter te bestellen.

Breedtemaat

Naast de lengtemaat hebben schoenen natuurlijk ook een breedtemaat, ook wel de wijdtemaat genoemd. Al onze schoenen hebben een standaard breedtemaat. In de tabel lees je wat de breedte van onze werkschoenen per schoenmaat is. Een grotere schoenmaat betekent dus ook altijd een iets bredere schoen.

De maattabel met Redbrick breedtematen

Twijfel? Probeer het gewoon uit!

Twijfel je alsnog tussen twee schoenmaten? Dan test je het toch gewoon even uit? Bestel de werkschoen gewoon in twee maten en kies de schoen die het allerlekkerste zit. Het paar dat niet past, kun je gratis retour sturen. Zo heb je je werkschoenen ook nog eens snel in huis, zonder dat je de deur uit hoeft. Bekijk nu onze collectie.