YOUR STYLEAT WORK

Duurzamere veiligheidsschoenen

Een leuke werkomgeving met fijne collega’s. Dat is ons ideaalbeeld. Maar hoe houden we die werkomgeving (en de rest van de wereld) fijn? Daar is echt werk aan de winkel! We moeten allemaal ons steentje bijdragen op weg naar een betere toekomst.

Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid en hebben het onderwerp duurzaamheid hoog op de agenda staan. Er zijn een aantal dingen die we al hebben gedaan:

  1. Al onze nieuwe collecties worden ontworpen zonder leer. We hebben andere, net zo goede grondstoffen gevonden die we in onze safety sneakers kunnen verwerken. Zo is in onze Redbrick Motion collectie en in de nieuwste Redbrick Pulse modellen geen leer meer te vinden. Door het gebruik van nieuwe materialen kunnen deze ook makkelijker gerecycled en hergebruikt worden.
  2. Alle veters in onze schoenen worden gemaakt van rPET (gerecycled plastic).
  3. Al onze schoenendozen zijn gemaakt van karton met het FSC keurmerk.
  4. Al onze pakketten worden verzonden met de GoGreen service van DHL. We hebben bewust gekozen voor deze manier van verzenden omdat DHL met deze service de co2-uitstoot per zending berekent. Die uitstoot compenseren ze door de te investeren in milieuvriendelijke projecten.

Circular Footwear Alliance

Redbrick is via moederbedrijf Allshoes medeoprichter van de Circular Footwear Alliance (CFA). De CFA zorgt voor verschillende inzamelpunten van werk- en veiligheidsschoenen. Daar kun je jouw Redbrickies inleveren zodat deze door de CFA uit elkaar worden gehaald om de grondstoffen vervolgens opnieuw te gebruiken. Op deze manier werken we aan een toekomst zonder afval en een toekomst waarin minder nieuwe grondstoffen nodig zijn.