YOUR STYLEAT WORK

Duurzamere veiligheidsschoenen

Een leuke werkomgeving met fijne collega’s. Dat is ons ideaalbeeld. Maar hoe houden we die werkomgeving (en de rest van de wereld) fijn? Daar is echt werk aan de winkel! We moeten allemaal ons steentje bijdragen op weg naar een betere toekomst.

Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid en hebben het onderwerp duurzaamheid hoog op de agenda staan. Er zijn een aantal dingen die we al hebben gedaan:

  1. Geen leer in nieuwe Redbrick veiligheidsschoenen
   Al onze nieuwe collecties worden ontworpen zonder leer. Leer wordt veel gebruikt in veiligheidsschoenen, maar is ook erg belastend voor het milieu. We hebben andere, net zo goede grondstoffen gevonden die we in onze safety sneakers kunnen verwerken.

   Zo is in onze Redbrick Motion collectie en in de nieuwste Redbrick Pulse modellen geen leer meer te vinden. Door het gebruik van nieuwe materialen kunnen deze ook makkelijker gerecycled en hergebruikt worden.

  2. Gerecyclede veters
   Alle veters in onze schoenen worden gemaakt van rPET (gerecycled plastic).

  3. Verantwoorde verpakkingen
   Ons assortiment verduurzaamt, maar ook de manier waarop wij onze producten verpakken. Al onze schoenendozen zijn bijvoorbeeld gemaakt van karton met het FSC keurmerk.

  4. Klimaatneutrale bezorging
   Al onze pakketten worden verzonden met de GoGreen service van DHL. We hebben bewust gekozen voor deze manier van verzenden omdat DHL met deze service de CO2-uitstoot per zending berekent. Die uitstoot compenseren ze door de te investeren in milieuvriendelijke projecten.
The Circular Footwear Alliance

Circular Footwear Alliance

Redbrick is via moederbedrijf Allshoes medeoprichter van de Circular Footwear Alliance (CFA). De CFA zorgt voor verschillende inzamelpunten van veiligheidsschoenen. Daar kun je jouw Redbrickies inleveren zodat deze door de CFA uit elkaar worden gehaald om de grondstoffen vervolgens opnieuw te gebruiken.

Op deze manier werken we aan een toekomst zonder afval én waarin minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Uiteindelijk is ons doel om de herwonnen grondstoffen weer te verwerken in onze eigen veiligheidsschoenen. Zo maken we de cirkel rond!

Veiligheidsschoenen die écht duurzaam zijn

Wij hebben duurzamere versies ontwikkeld van onze populairste veiligheidsschoen. Goed voor de planeet en net zo veilig voor je voeten. Deze duurzame veiligheidsschoenen zijn gemaakt van gerecyclede materialen én zijn een stuk lichter. Heerlijk als je veel kilometers maakt op de werkvloer, want je voeten raken minder snel vermoeid!

Ontdek ons assortiment duurzame veiligheidsschoenen
Veiligheidsschoenen die écht duurzaam zijn
Redbrick sustainable shoebox redesign

Duurzamer verpakt

Niet alleen onze producten worden duurzamer, maar de manier waarop wij ze verpakken ook! We hebben daarom ook onze schoenendozen aangepast. Wij gebruikten al gerecycled karton mét FSC keurmerk, maar hebben nu een ontwerp van 100% gerecycled materiaal.

Ook andere onderdelen zoals het foliepapier zijn van gerecycled materiaal. We gebruiken alleen watergedragen inkt, en door het aanpassen van de print verminderen wij het inktgebruik met bijna 75%! Met de hoeveelheid sneakers die wij jaarlijks wegzetten maakt dat écht een verschil!