Dames werkschoenen: vrouwelijk, licht en stijlvol

Dames werkschoenen: vrouwelijk, licht en stijlvol

Er werken steeds meer dames in de bouw, in het magazijn en in de transportsector. En ook zij hebben behoefte aan veiligheidsschoenen die niet alleen bescherming bieden, maar er ook nog eens hip uitzien.

Lange tijd waren er geen speciale dames-werkschoenen verkrijgbaar. Da’s gelukkig inmiddels verleden tijd, want vrouwen hebben nu eenmaal andere voeten dan mannen. Ze stellen dan ook andere eisen aan hun werkschoenen. Daarom heeft Redbrick een speciale collectie veiligheidsschoenen voor dames ontwikkeld. De werkschoenen uit onze Ladies Line zijn speciaal gemaakt voor stoere vrouwen met gevoel voor stijl.

Safety sneakers voor dames

Je herkent de werkschoenen van Redbrick aan hun trendy uiterlijk. Lompe kisten met stalen neuzen? Dacht het niet! Onze veiligheidsschoenen hebben meer weg van stoere sneakers. Daarom noemen we onze Redbrickies ook ‘safety sneakers’.

Onze speciale dames-werkschoenen passen helemaal in dit plaatje. Ze zien eruit als hippe S3 sneakers en voldoen tegelijkertijd aan diverse veiligheidseisen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in het paars, donkerblauw en zwart, gecombineerd met een witte rand en witte veters. Kun je lekker kleurrijk naar je werk, als je dat wilt!

Redbrick Lorna S3, een veiligheidsschoen voor dames

Dames-werkschoenen: méér dan een werkschoen met een kleinere maat

Naast de Ladies Line hebben we nog veel meer schoenen in de collectie die ook geschikt zijn voor vrouwen. De meeste safety sneakers in de collectie van Redbrick zijn namelijk unisex: ze kunnen zowel door mannen als vrouwen gedragen worden.

De voeten van vrouwen zijn over het algemeen kleiner, dus dames kiezen binnen onze collectie vaak voor een kleinere maat dan heren. Soms is dat ook al genoeg om een schoen goed te laten passen. Maar dat geldt niet voor iedere vrouw. Specifieke dames-werkschoenen zijn namelijk niet alleen werkschoenen met een kleinere maat.

De ergonomie van een vrouwenvoet is namelijk anders dan die van een man. Zo zijn vrouwenvoeten vaak smaller. Doordat er steeds meer dames op zoek zijn naar werkschoenen, is de vraag naar een werkschoen met een smallere leest flink gegroeid.

Redbrick is daarom modellen gaan ontwikkelen waarbij rekening werd gehouden met de wensen van dames en de ergonomie van een vrouwenvoet. Dit leidde tot de speciale dames-werkschoenen van onze Ladies Line.

Fabienne van de Pol op de Redbrick Lorna, een van de Redbrick S3 veiligheidsschoenen voor dames

Fabienne van de Pol, de bekende chauffeuse uit Meiden die Rijden, op de Redbrick Lorna S3

Lichtgewicht werkschoenen voor dames

Behalve de smallere leest, is er nog een ander groot verschil tussen een werkschoen voor heren en een werkschoen voor dames. In dames-werkschoenen worden vaak lichtere materialen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een composiet veiligheidsneus in plaats van een stalen neus. En aan een kevlar tussenzool in plaats van een stalen tussenzool. Dat zorgt voor lekker lichtgewicht schoenen, waar je minder vermoeid van raakt als je er een hele dag op staat.

(Ben je een man en wil je ook graag lichtgewicht werkschoenen? Bekijk dan zeker even onze lichtgewicht Motion-collectie. Die is voor zowel heren als dames heel geschikt.)

Dat de materialen lichter zijn, betekent overigens absoluut niet dat ze minder veilig zijn. De dames-werkschoenen van Redbrick voldoen allemaal aan de S3-veiligheidsnorm. Je kunt er dus volledig veilig mee aan het werk. De S3-veiligheidsnorm garandeert je ook dat de werkschoenen slipvast en waterafstotend zijn. Heel belangrijk in sectoren als de horeca en de zorg, waarin relatief veel vrouwen werken.

Vind de perfecte hoge of lage dames-werkschoen

De Ladies Line van Redbrick bestaat uit vier modellen. Je kunt kiezen tussen hoge en lage modellen. In sommige werkomgevingen zijn hoge werkschoenen handiger dan lage werkschoenen, of andersom.

Wil je weten welke schoen het meest geschikt is voor jouw werkomgeving? Gebruik onze Shoe Finder als je persoonlijke assistent.