VEELGESTELDE VRAGEN

We hebben in dit overzicht alle vragen verzameld die wij vaak van Redbrick gebruikers krijgen. En uiteraard mét antwoord! Bekijk direct of jouw vraag hier tussen staat!

shoe.svgRedbrick Safety Sneakers
Waar vind ik een matenoverzicht?

Bekijk hier onze maattabel! Weet je niet welke maat je hebt? Bekijk hier hoe je jouw schoenmaat kan meten. Heb je een halve maat? Dan raden wij aan naar boven af te ronden. Een veiligheidsneus is niet flexibel, en dan krijg je al snel last van zere tenen.

Welke veiligheidsklasse moet ik kiezen?

In sommige sectoren zijn bepaalde veiligheidsklassen verplicht. Vraag daarom altijd bij je werkgever welke veiligheidsklasse nodig is of kijk welke eisen in jouw sector gelden. Kom je er niet uit? Je kan altijd contact met ons opnemen!

Hoe weet ik of de schoenen geschikt zijn voor de werkzaamheden die ik uitvoer?

Je kunt onze Shoe Finder gebruiken om te kijken welke veiligheidsschoen het beste past bij jouw werksituatie. Daarnaast kun je onze filters gebruiken om te zoeken naar jouw ideale schoen.

Heeft Redbrick ook breedtematen?

Helaas, Redbrick heeft geen breedtematen. Je kunt onze maattabel gebruiken om de juiste maat te vinden.

Is mijn schoen waterdicht?

Of een schoen waterdicht is, hangt af van de veiligheidsklasse. S3 schoenen zijn minimaal 60 minuten waterafstotend. Dat betekent dat ze beschermen tegen spatwater, maar in een écht natte omgeving is dat soms niet voldoende. Dan heb je schoenen met een waterdicht membraan nodig, zoals onze Hydratec safety sneakers. We hebben ook S1P schoenen. Deze zijn niet waterdicht, maar wél gemaakt van lichtere, ademende materialen. Ideaal voor droge indoor werkzaamheden!

Hebben jullie veiligheidsschoenen voor dames?

Ja! Heb je onze Ladies Line al bekeken? Deze schoenen zijn speciaal gemaakt voor een damesvoet en daarom smaller dan reguliere veiligheidsschoenen. Lees hier meer!

Hebben jullie een duurzaam assortiment?

We verduurzamen onze veiligheidsschoenen constant, en hebben al 4 veiligheidsschoenen die super duurzaam zijn. Meer dan 50% van de hele veiligheidsschoen bestaat uit gerecyclede materialen.
Daarnaast zijn alle veters van gerecycled PET en is ook onze verpakking veel duurzamer geworden. We vertellen je graag meer over onze inzet om steeds groenere schoenen te produceren.

Welke schoen past het beste bij mijn werkzaamheden?

Bekijk via onze sectorpagina’s welke veiligheidsschoenen bij jouw werk passen. Ken je onze Shoe Finder al? Met een paar vragen kijken wij welke schoen aan jouw eisen voldoet. Óók bij een van de andere aangesloten merken. Toch liever persoonlijk advies? Stel je vraag direct via de Livechat voor snel en persoonlijk advies!

truck.svgBestellen & bezorging
Zijn er verzendkosten?

Wanneer de bestelwaarde boven de € 50,- is (inclusief BTW), betaal je geen verzendkosten. Is dat even fijn!

Waar vind ik mijn btw-factuur?

Je factuur sturen wij per mail naar het opgegeven e-mailadres toe. Ook kan je via je account al je facturen terugvinden. Belangrijk om te weten: Wij versturen geen zakelijke facturen. Kom je er nog steeds niet uit? Vraag dan een van onze medewerkers om hulp.

Hoe kan ik een ander factuuradres doorgeven?

Bij de betaalmethode in het afrekenproces kun je een ander factuuradres doorgeven. Dit doe je door het vinkje bij “factuur- en verzendadres zijn hetzelfde” uit te vinken.

Hoe wordt mijn pakket verzonden?

Wij versturen je pakket met DHL. Door het DHL GoGreen programma compenseren wij meteen de uitstoot. Lekker duurzaam!

Waar is mijn pakket?

Als je pakket onderweg is krijg je van DHL een Track & Trace code. Hier zie je precies waar je pakket is en wanneer de verwachte levertijd is. Geen Track & Trace code ontvangen? Stuur ons een bericht via de Livechat en we helpen je graag verder! Vergeet niet je ordernummer en e-mailadres te vermelden!

return.svgRetouren & garantie
Kan ik mijn bestelling ruilen?

Het is bij ons niet mogelijk om te ruilen. Je kunt de bestelling wel(kosteloos) retour sturen en de juiste maat opnieuw bestellen.

Hoe stuur ik mijn bestelling terug?

Toch niet tevreden? Je kan je pakket tot 21 dagen na ontvangst retoursturen. Je leest hier hoe je dat doet.

Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag terug?

Na ontvangst van jouw retourzending zullen wij deze zo snel mogelijk voor je verwerken. Zodra jouw retourzending is ontvangen en verwerkt, ontvang je hierover een bevestiging per mail en zal het aankoopbedrag binnen twee weken worden teruggestort. Dit proces verloopt automatisch en kan niet worden versneld.

Wat is de garantietermijn van Redbrick veiligheidsschoenen?

Wanneer je werkschoenen via onze webshop zijn gekocht hanteren wij een garantietermijn van drie maanden. Heb je de schoenen gekocht in een fysieke winkel? Dan verloopt de garantie via dat verkooppunt. Wij adviseren je met de klacht naar het verkooppunt terug te gaan, zij kunnen je hiermee verder helpen.

Staat jouw vraag er niet bij?

Het kan zijn dat je vraag hier niet tussen staat. We helpen je natuurlijk graag. Via onze contactpagina kan je jouw vraag alsnog stellen via chat of e-mail.

Contact opnemen