Tips tegen zweetvoeten in werkschoenen

Tips tegen zweetvoeten in werkschoenen

Zweetvoeten zijn erg vervelend. Zeker als je de hele dag werkschoenen draagt. Hoe langer je ze aan hebt, hoe zwaarder je schoenen worden door het vocht. Daardoor kan de warmte minder makkelijk weg en gaan je voeten nóg erger zweten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Het is vervelend voor jezelf, maar je collega's worden óók niet blij van jouw stinkende werkschoenen. Ontdek hoe je zweetvoeten kunt voorkomen en bestrijden!

Hoe je zweetvoeten in werkschoenen kan tegengaan

Redbrick heeft de oplossing tegen zweetvoeten! Sterker nog, we hebben er drie. Zo kun je kiezen voor ademende werkschoenen om zweetvoeten te voorkomen. Ten tweede helpt het dragen van de juiste werksokken en inlegzolen (als je ze tenminste goed schoonhoudt…). En ten derde zijn er een paar trucjes om je zweetvoeten en stinkende schoenen te behandelen.

We leggen de drie oplossingen graag wat beter aan je uit:

1. Drie soorten werkschoenen tegen zweetvoeten

Wanneer je de juiste schoen kiest, neemt de kans op zweetvoeten en nare geurtjes flink af. Maar hoe weet je nu wat goede werkschoenen zijn die helpen om zweetvoeten te voorkomen? Dat hangt af van de voering én van het gewicht van de schoen. Redbrick zet een aantal ademende werkschoenen voor je op een rijtje.

Ademende werkschoenen met een Cambrelle voering

Zeg je ademende werkschoenen, dan zeg je Cambrelle voering. Cambrelle is een synthetisch non-woven textiel. De stof is vochtabsorberend, geurvretend én ademend. Perfect tegen zweetvoeten dus! De stof droogt enorm snel op en is daardoor minder gevoelig voor schimmelvorming. Ook na lange werkdagen blijven je voeten fris en droog.

Heb je snel last van zweetvoeten, kies dan voor werkschoenen die gevoerd zijn met Cambrelle. De witte S3 sneaker Branco (ideaal voor in de zomer!), de stoere safety sneaker Bronze en de hoge werkschoen Onyx zijn voorbeelden van Cambrelle-gevoerde werkschoenen van Redbrick.

Ademende werkschoenen met een leren voering

Een alternatief voor een Cambrelle voering is een leren voering. Omdat leer een natuurlijk materiaal is, ademt het goed en heeft het vochtregulerende eigenschappen. Dat zorgt ervoor dat deze schoenen beter in staat zijn om vocht en nare geurtjes goed af te voeren. Lees hier meer over in ons blog over leren werkschoenen. Leren schoenen ventileren beter dan schoenen van bijvoorbeeld kunststof. En vermijd ook materialen zoals nylon of rubber. Onze nette werkschoenen, de Redbrick Classics, beschikken over een voering met een combinatie van leer en Cambrelle.

Kies voor lichte werkschoenen

Lichte werkschoenen hebben een veel hoger draagcomfort dan traditionele zware werkschoenen. Door het lichte gewicht zijn de schoenen minder belastend voor je voeten. Maak je lange werkdagen, dan kan je dat dus het beste doen op lichte werkschoenen. En doordat dit minder inspanning kost, krijgt je ook minder snel zweetvoeten. Hét voorbeeld van lichte werkschoenen zijn de Redbrick Motion safety sneakers: een brede en moderne collectie bestaande uit S1P en S3 werkschoenen. Veilig, lekker licht en nog mooi ook.

Bekijk de Redbrick Motion collectie

2. Draag sokken en inlegzolen en wissel ze dagelijks

Door schone (werk)sokken en inlegzolen te dragen, hou je jouw voeten fris. Sokken zijn de eerste laag om zweet van de voeten op te vangen. Draag daarom altijd goede sokken, om zweetvoeten te voorkomen. Het beste is zelfs om speciale werksokken of sportsokken te dragen. Zonder goede sokken komt er meer zweet in aanraking met je schoen, met een slechte geur als gevolg. Je kan dus beter investeren in een goed paar werksokken, in plaats van hele goedkope, synthetische sokken.

Verkoelende werksokken

Op zoek naar goede werksokken? Een goede optie zijn de Redbrick Cool sokken. Deze sokken verkoelen en hebben het vermogen om vocht te absorberen. Fijn voor je voeten én je neus, en bovendien gaan je schoenen dan langer mee. Wel elke dag schone sokken aandoen, hè?

Laat je inlegzolen goed luchten

Naast goede en schone sokken raden we je ook aan om gebruik te maken van inlegzolen in je werkschoenen. Goede inlegzolen vangen vocht op. En het grote voordeel is dat je ze makkelijk kunt omwisselen en laten drogen. Veel van onze veiligheidsschoenen hebben een uitneembare inlegzool. Heb je snel last van zweetvoeten, of zijn je schoenen nat geworden? Haal ze dan een nachtje uit je schoenen om ze goed te laten drogen!

Het beste is om twee paar inlegzolen te gebruiken, en ze iedere dag om te wisselen. Redbrick inlegzolen zijn ademend, sneldrogend en antibacterieel en verkrijgbaar voor drie voettypen (met een hoge, lage en medium voetboog).

Bekijk al onze accessoires

3. Zo behandel je stinkende werkschoenen

Heb je ondanks de bovengenoemde tips nog steeds last van zweetvoeten? Dan kun je nog altijd een paar trucjes toepassen om stinkende werkschoenen te behandelen. Dit helpt maar tijdelijk, maar je neus (en je huisgenoten) zullen er toch blij mee zijn. Ontdek de drie lifehacks van Redbrick om geurende schoenen tegen te gaan:

Baking soda

Baking soda is een heus wondermiddel voor je werkschoenen. Het heeft namelijk meerdere voordelen. Baking soda absorbeert niet alleen geuren, maar ook vlekken en vocht. Doe wat baking soda in een sok en knoop de bovenkant dicht. Stop de sok met baking soda in je schoen en laat het een nachtje staan. De volgende dag zijn je werkschoenen weer geurvrij.

Tea tree olie

Er zijn vele oliën met een ontsmettende werking. Toch is tea tree olie het meest effectief tegen zweetschoenen. De olie zorgt ervoor dat je werkschoenen bacterievrij worden en fris gaan ruiken. Het werkt ontsmettend, zweetafdrijvend en schimmelwerend.

Tea tree olie koop je bij een drogisterij of gezondheidswinkel. Je hoeft de olie slechts twee keer per week te gebruiken om je werkschoenen weer fris te laten ruiken. Druppel twee keer per week wat druppels aan de binnenkant van de werkschoenen.

Leg je werkschoenen een nachtje in de vriezer

Last van stinkende werkschoenen? Die stank wordt veroorzaakt door bacteriën. Deze bacteriën gaan dood bij temperaturen onder het vriespunt en daarom helpt het om je schoenen in de vriezer te doen.

Stop je werkschoenen in een (vriezer)zak en leg ze gewoon een nachtje in de vriezer. De bacteriën gaan dan dood en de geur trekt weg. Doe eventueel een beetje talkpoeder in je werkschoenen voor je ze weer aantrekt om extra fris te ruiken.

Geen zweetvoeten in je werkschoenen meer met Redbrick!

Dragers van Redbrick hebben goede ervaringen met onze lichte en ademende werkschoenen. Het aanschaffen van goed materiaal en dit goed verzorgen blijft de beste manier om zweetvoeten in werkschoenen te voorkomen.

Wil je meer advies over welke werkschoenen het beste bij jouw situatie passen? Chat dan met een van onze medewerkers of stuur een e-mail! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.