Lichtgewicht werkschoenen van Redbrick: de Redbrick Motion collectie

Lichtgewicht werkschoenen van Redbrick: de Redbrick Motion collectie

De meeste mensen denken aan lompe en zware schoenen bij het woord ‘werkschoenen’. De Motion-collectie van Redbrick brengt hier verandering in. Deze werkschoenen zijn niet alleen lichtgewicht, maar hebben ook nog eens een modern design. Vandaar de term ‘safety sneakers’; onze werkschoenen zijn qua look te typeren als sneakers en voldoen tegelijkertijd aan de benodigde veiligheidseisen.

Wat maakt werkschoenen licht in gewicht?

Werkschoenen kunnen zo licht gemaakt worden door lichte materialen te gebruiken in het productieproces. Er zijn drie materialen die ervoor zorgen dat onze safety sneakers licht in gewicht zijn:

  • Bovendeel van KNIT-stof
  • Aluminium beschermneus i.p.v. zware stalen neus
  • Kevlar tussenzool

In dit artikel zullen we dit verder toelichten. Maar waarom is het zo belangrijk om lichtgewicht werkschoenen te dragen?

Wat zijn de voordelen van lichtgewicht werkschoenen?

Niet alle werkschoenen hoeven robuust en zwaar te zijn; voor sommige vakgebieden is dat helemaal niet nodig. De lichtgewicht werkschoenen van Redbrick zijn uitermate geschikt voor werkzaamheden met betrekking tot transport en logistiek. Daarbij bieden wij ook speciale dames werkschoenen aan. Omdat de schoenen niet zo zwaar zijn, ervaar je tijdens je werk een hoog draagcomfort, ben je veel wendbaarder en loop je erg soepel. Bovendien wordt de kans op blessures verkleind als je lichtgewicht werkschoenen draagt. Met zware werkschoenen zullen je voeten sneller vermoeid raken, zeker na een lange werkdag. Bovendien is de kans op blaren groter als je zware werkschoenen draagt.

Gebruik van lichte materialen

Het feit dat de werkschoenen lichtgewicht zijn gaat niet ten koste van de veiligheidseisen. Een deel van de werkschoenen uit de Motion-collectie zijn S1P beveiligd. Hiermee zijn ze geoptimaliseerd voor indoor gebruik. Ze hoeven dus niet waterdicht te zijn, waardoor er gebruik gemaakt kon worden van fijngeweven en superlichte materialen. Welke materialen zijn dit precies?

De Redbrick Infinity S1P, een S1P veiligheidsschoen uit de Redbrick Motion collectie

KNIT-stof

Het bovenwerk is gemaakt van een geweven stof: KNIT. Dit is een stof die veel stretch biedt en die perfect aansluit op je voeten. De pasvorm en het comfort van de schoenen zijn hierdoor optimaal. KNIT-stof is niet alleen zeer licht; het is ook nog eens erg sterk en daardoor heeft het een beschermende functie. Het gebruik van KNIT-stof bood bovendien de ruimte om onze veiligheidsschoenen te voorzien van een strak design.

Het design van onze Motion-collectie is volledig gebaseerd op streetwear: gewone sneakers in plaats van stereotype werkschoenen. Onze safety sneakers bieden dus de gewenste beveiliging en tegelijkertijd zijn ze hip en trendy. Zo kun je ook tijdens je werk je eigen stijl aanhouden.

Aluminium beschermneus en kevlar tussenzool

In plaats van een zware stalen neus beschikken de Motion-werkschoenen over een aluminium beschermneus. Dit is een lichter materiaal én net zo veilig.

Hetzelfde geldt voor de kevlar tussenzool. Dit materiaal is lichter dan staal en het blijft flexibel, ook tijdens het lopen. Kevlar bestaat uit meerdere lagen is bijzonder flexibel, lichtgewicht en tijdens het lopen niet voelbaar. Kevlar is enorm sterk en mag gebruikt worden in plaats van staal. Ook kevlar is lichter dan de traditionele stalen zool en geleidt geen elektriciteit en temperatuur. Daarnaast is het een stuk flexibeler dan de stalen zool waardoor het draagcomfort van de veiligheidsschoenen verbeterd wordt.

Ook geïnteresseerd in lichtgewicht werkschoenen?

Bekijk onze collectie en bestel vandaag nog jouw lichtgewicht werkschoenen! Als je vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen!

#lichtgewicht #motion