Lichtgewicht werkschoen? Kies voor een kevlar tussenzool

Lichtgewicht werkschoen? Kies voor een kevlar tussenzool

Loop je hele dagen op je werkschoenen? Dan wil je natuurlijk niet het gevoel hebben dat er constant een blok beton aan je voet bungelt. Een lichtgewicht en flexibele werkschoen zit veel fijner, en aan het eind van de dag ben je veel minder moe.

Wij vinden het daarom belangrijk dat onze Redbrick safety sneakers zo licht mogelijk zijn. Om daarvoor te zorgen, kijken we kritisch naar de materialen die we gebruiken voor de zolen, de veiligheidsneus, voering, tussenzolen en de andere onderdelen van onze veiligheidsschoenen.

Zo zijn de Redbrick safety sneakers allemaal voorzien van een kevlar tussenzool of kevlar anti-perforatiezool, zoals deze zool ook wel wordt genoemd. Wij leggen je graag uit wat een kevlar tussenzool is en waarom wij juist deze tussenzolen gebruiken voor onze veiligheidsschoenen.

Waarom is een tussenzool zo belangrijk voor je veiligheid?

Om jou als drager van de veiligheidsschoen optimaal te beschermen is een S1P, S3 en S5 werkschoen niet alleen voorzien van een beschermneus, maar ook van een antipenetratie-tussenzool. Deze tussenzool voorkomt dat scherpe voorwerpen vanaf de onderkant de zool van de schoen binnendringen. Denk bijvoorbeeld aan glas of spijkers die op de grond liggen. Met een anti-perforatie tussenzool kun jij veilig je werk blijven doen.

Dezelfde bescherming, andere materialen

Een tussenzool kan worden gemaakt van verschillende materialen. Zo heb je onder andere tussenzolen gemaakt van staal, kunststof of kevlar. Al deze tussenzolen bieden dezelfde bescherming. De veiligheidsschoenen worden namelijk allemaal op dezelfde manier getest. Dit zorgt ervoor dat veiligheidsschoenen pas voldoen aan de wetgeving voor veiligheidsschoenen wanneer ze voldoen aan de standaardeisen.

Dat geldt ook voor de eisen die worden gesteld aan de tussenzool. Als je kijkt naar de bescherming die de tussenzolen bieden, maakt het dus niet zo veel uit van welk materiaal deze gemaakt zijn. Maar de materialen hebben wél verschillende eigenschappen, en die brengen ook echt verschillen met zich mee!

Kevlar tussenzool: lichtgewicht en optimale bescherming

Zoals gezegd hebben al onze Redbrick safety sneakers een kevlar tussenzool. Wat houdt dat precies in?

Kevlar is een hitte-resistente en synthetische vezel die extreem sterk is. Daardoor biedt kevlar de juiste balans tussen weinig gewicht en veel stevigheid. Zo is kevlar volgens de gewicht-sterkte ratiometer maar liefst vijf keer sterker dan staal! Krachtig stukje materiaal, niet? Doordat kevlar zo sterk is, biedt een kevlar tussenzool dezelfde bescherming als een tussenzool van staal. Alleen is een tussenzool van kevlar veel lichter dan een stalen tussenzool. Dat maakt kevlar perfect geschikt voor sneaker werkschoenen.

Verder beschermt een kevlar tussenzool je hele voetzool. Kevlar tussenzolen worden namelijk aan de schacht van de schoen genaaid. Hierdoor bedekt de tussenzool de gehele breedte van de schoen, en dus ook jouw hele voet. Kevlar tussenzolen zijn daarnaast zacht, soepel en daardoor extreem flexibel. Zo kun jij genieten van lichte werkschoenen die superlekker zitten, terwijl je voeten optimaal worden beschermd.

Metaalvrije werkschoenen

Een laatste voordeel van kevlar tussenzolen is dat ze niet magnetisch zijn. Ze worden daardoor niet gedetecteerd door een metaaldetectiepoortje. Ideaal als je in een omgeving werkt waar je metaalvrije werkschoenen moet dragen. Let er dan wel op dat de rest van de werkschoen ook metaalvrij is. Zoek bijvoorbeeld naar werkschoenen met een veiligheidsneus van composiet in plaats van met een stalen veiligheidsneus, en controleer ook de andere elementen.

Op zoek naar een nette herenschoen met veiligheidsneus? Dan is de Redbrick Harvey Metal Free een goede keus. Met het strakke uiterlijk is deze veiligheidsschoen ideaal voor bijvoorbeeld beveiligers!

Persoonlijk advies nodig?

Heb je nog vragen over onze tussenzolen of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze experts. Wij helpen je graag!