Populaire veiligheidsschoenen in de logistiek

Populaire veiligheidsschoenen in de logistiek

Jarno van den Noort, beter bekend als De Rijdende Dichter, rijdt als chauffeur dagelijks het hele land door om supermarkten van verse voorraad te voorzien. Hij begint tussen 1 en 4 uur ’s nachts vanuit zijn standplaats in Deventer. Meestal leidt de route hem langs vier of vijf winkels. Soms volgt er nog een tweede ronde als de winkels in de buurt zitten. Waar Jarno ook heen rijdt, hij draagt altijd een paar Redbrick werkschoenen. In dit artikel vertelt hij waarom.

Laden en lossen met droge voeten

Jarno beschikt over een paar Redbrick Onyx Hydratec Black S3, een waterdichte en lichte werkschoen. Omdat Jarno het grootste deel van de tijd in de auto zit, was het voor hem geen harde eis dat de werkschoenen langdurig waterdicht moesten zijn. Hij koos met dit model wel voor een stukje extra luxe: “Dat is prettig als je tijdens het laden en lossen in de regen staat.”

Ook als de trailer na een werkdag schoongespoten word, komt een goed paar waterdichte werkschoenen echt wel van pas. “Sommige collega’s hebben zo doorweekte schoenen als ze niet opletten. Met mijn waterdicht werkschoenen heb ik daar gelukkig geen last van. Ik kan ze dan ook iedereen aanraden!”

Normaal gesproken zijn S3 werkschoenen minimaal een uur lang waterafstotend, wat betekent dat ze je beschermen tegen spatten water. De Onyx Hydratec beschikt over een waterdichtheidsmembraam. Het waterdichte Hydratec membraan loopt door tot de hiel. Hierdoor blijven je voeten langere tijd droog, ook in de stromende regen en op natte ondergronden.

Comfortabel tijdens het rijden

“Mijn Redbrick werkschoenen lopen lekker en zijn comfortabel tijdens het rijden.” Jarno legt uit dat het draagcomfort van de schoen voor hem vooral met het lichte gewicht te maken heeft. “Ik vond het gewicht van de schoen belangrijk omdat ik veel rijd. Met lichte schoenen is het makkelijk om de pedalen van mijn wagen te bedienen. Mijn Redbrickies komen wat dat betreft het dichtst in de buurt van een normale schoen.” Volgens Jarno voelt de Redbrick Onyx Hydratec aan als een sportschoen dankzij de materialen en het gewicht.

Jarno van Noort, De Rijdende Dichter, op de Redbrick Onyx Hydratec S3

Makkelijk schoon te maken

Voor veel vakmannen en vakvrouwen is het uiterlijk van de werkschoen enorm belangrijk. Dat geldt natuurlijk ook voor Jarno. Hij koos voor de Redbrick Onyx Hydratec omdat deze een neutrale zwarte kleur heeft die volgens hem overal bij past. Maar er was nog een andere belangrijke reden dat Jarno koos voor deze werkschoen: “De Onyx Hydratec is ontzettend makkelijk schoon te maken dankzij het gladleer. Je doet er gewoon een doekje overheen, wat schoenpoets en ze zien er weer mooi zwart en netjes uit.”

Vooruitstrevend en sportief

Jarno draagt al jarenlang werkschoenen en vindt dat Redbrick werkschoenen het prettigst lopen. “Werkschoenen van andere merken zijn vaak vrij lomp en misschien meer geschikt voor de tuinbouw. Dat soort schoenen zit vaak té strak om je enkel en het voelt zwaar aan. Ik loop nu ook nog wel eens op klompen en verder alleen op mijn Redbrick werkschoenen.”

Een jaar of tien geleden maakte Jarno kennis met Redbrick dankzij zijn collega’s. “Het zijn vooruitstrevende en sportieve modellen die op vrijetijdsschoenen lijken. Dat vond ik wel tof! Het ziet er niet zo lomp uit en het is tenminste nog een beetje modieus,” aldus De Rijdende Dichter.