Safety Sneakers schoonmaken

Safety Sneakers schoonmaken

Als je net een paar sneakers van Redbrick hebt gekocht, is het wel zo handig om te weten hoe je deze werkschoenen moet schoonmaken. Redbrick maakt gebruik van diverse materialen, zoals KPU, Motionprene® en Knit, maar ook leer en nubuck. Het onderhouden van je Safety Sneakers zorgt ervoor dat ze langer meegaan. Daarom geven we je in dit artikel enkele cruciale tips om je Safety Sneakers schoon te maken.

Leer en nubuck onderhouden

Bij het schoonmaken van leren werkschoenen is het van belang dat je een onderscheid maakt tussen glad/gevet leer en suède of nubuck. Voor glad leren en gevet leren werkschoenen geldt dat deze behandeld kunnen worden met respectievelijk ledervet. Combineer dit met het gebruik van een zachte insmeer- en uitsmeerborstel.

Nubuck werkschoenen behandel je juist niet met ledervet, maar met ledergel. Insmeren met ledervet maakt leer namelijk glad en dat is bij nubuck werkschoenen niet de bedoeling. Ledergel breng je altijd gedoseerd en deppend aan. Ook voor suède gebruik je ledergel. Suède kan je daarna weer ruwer maken met een borstel. Bekijk onze video voor meer tips!

Vermijd de wasmachine bij Safety Sneakers schoonmaken!

Regel één voor het Safety Sneakers schoonmaken is dat je de werkschoenen van Redbrick niet in de wasmachine stopt! Dit werkt misschien wel met je witte sneakers nadat je ermee door de modder bent gelopen, maar voor Safety Sneakers van Redbrick is dat geen goed idee. Je loopt daarmee namelijk het risico dat de lijm van de schoen loslaat. Hierdoor verliest de werkschoen zijn functionaliteit. Als er vuil op de werkschoen zit, kan je dit het beste er zo snel mogelijk afborstelen met een borsteltje.

Diverse Rapide producten voor het onderhouden van (werk)schoenen

Safety Sneakers luchten en drogen

Als je werkschoenen nat zijn geworden en je wil ze laten drogen, doe dit dan niet onder een verwarming of een andere warmtebron. Zo voorkom je uitdroging van de materialen.

Na een lange werkdag is het ook aan te raden om je werkschoenen goed te laten luchten op een luchtige plek. Haal hierbij altijd de inlegzolen van de schoen eruit. Vermijd daarnaast het gebruik van spray. De Redbrick Motion Comet 2.0 S is bijvoorbeeld een werkschoen die in veiligheidsklasse S3 valt. Dit betekent dat deze Safety Sneakers al waterafstotend zijn. Vanwege het bovendeel van KPU is bij dit model geen spray nodig.

Voor de Motion-modellen met KNIT (S1P), zoals de Motion Spirit, geldt dat het ademende vermogen behouden dient te worden. Daarom is het ook bij deze modellen verstandig om geen waterproofspray te gebruiken.

Tips tegen zweetvoeten

Heb je last van zweetvoeten? Redbrick helpt je met enkele handige tips tegen zweetvoeten. Inlegzolen kunnen hierbij bijvoorbeeld helpen. Deze kun je aan het eind van de dag laten drogen door ze uit de werkschoenen te halen.

Verder is het aan te raden om een tweede paar werkschoenen aan te schaffen, zodat je ze af kan wisselen. Kan jij nog een goed paar Safety Sneakers gebruiken? Bekijk dan onze collectie.

Vragen?

Kom je er toch niet uit? Neem gerust contact met ons op! Dan denken wij graag met je mee!