Drie redenen om te kiezen voor waterafstotende werkschoenen

Drie redenen om te kiezen voor waterafstotende werkschoenen

Werk je vaak buiten of in een vochtige omgeving? Dan zijn waterafstotende of waterdichte werkschoenen je beste vriend. Want niets is vervelender dan natte voeten tijdens het werk. Maar wat is nu precies het verschil tussen waterafstotende en waterdichte werkschoenen? En wanneer kies je nou precies voor welke soort schoen? Dat leggen we je graag uit.

Wat is het verschil tussen waterafstotende en waterdichte werkschoenen?

Waterafstotend houdt in dat spatten water, zoals regen, je werkschoenen ten minste 60 minuten lang niet binnendringen. Dat is erg handig in veel sectoren waar je wel eens in natte omstandigheden werkt. Voor de meeste werkzaamheden zijn waterafstotende schoenen dus meer dan voldoende. Je hebt pas echt waterdichte werkschoenen nodig als je vaak langere tijd in de stromende regen staat of regelmatig op natte ondergronden werkt.

Waarom waterafstotende werkschoenen?

Je denkt misschien dat waterdicht altijd beter is dan waterafstotend. Maar dat is zeker niet het geval. Kom je op je werk niet dagelijks in aanraking met enorme hoeveelheden water? Dan zijn waterafstotende werkschoenen vaak een betere keuze. Ze hebben namelijk diverse voordelen ten opzichte van waterdichte schoenen, zoals:

  • een groot ademend vermogen
  • een sportief uiterlijk
  • een laag gewicht.

We leggen deze voordelen graag iets meer aan je uit.

1. DROGE VOETEN DOOR GROOT ADEMEND VERMOGEN

De waterafstotende schoenen van Redbrick hebben een sterk ademend vermogen. Zo krijg je geen warme voeten en zitten de schoenen erg comfortabel. En omdat de schoenen je lichaamsvocht goed afvoeren, krijg je ook geen zweetvoeten. Bovendien blijven de schoenen hierdoor zelf erg lang fris.

Als een werkschoen niet ademend is, kan het gebeuren dat hij op een gegeven moment niet zo lekker meer zit. Zeker in de zomermaanden of in warme werkomstandigheden kunnen je voeten erg warm worden in je werkschoenen. Hierdoor gaan je voeten zweten en opzwellen, wat ervoor zorgt dat je werkschoenen minder comfortabel zitten. Heb je snel last van zweetvoeten? Kies dan voor waterafstotende werkschoenen. En bekijk vooral ook even onze tips tegen zweetvoeten.

2. MINDER BLESSURES EN VERMOEIDHEID DOOR LAAG GEWICHT

De waterafstotende werkschoenen van Redbrick zijn erg licht. Hierdoor ervaar je tijdens je werk een hoog draagcomfort, loop je soepel en ben je erg wendbaar. Zeker voor beroepen waarin je flinke afstanden loopt is dit erg belangrijk.

Bovendien verklein je de kans op blessures en blaren als je lichtgewicht werkschoenen draagt. Door het dragen van zware werkschoenen zullen je voeten veel sneller geïrriteerd en vermoeid raken. Als je de keuze hebt, kies dan dus altijd voor lichtgewicht werkschoenen.

3. SPORTIEF UITERLIJK

De waterafstotende werkschoenen van Redbrick hebben een sportief uiterlijk. Werkschoenen staan bekend om hun saaie en ouderwetse ontwerp, maar Redbrick heeft hier gelukkig verandering in gebracht.

De schoenen van Redbrick hebben allemaal een modieus en sportief ontwerp. Je ziet eigenlijk amper dat de schoenen S3 beveiligd zijn.

De Redbrick Ruby S3 en de Redbrick Granite S3, een hoge en een lage waterafstotende veiligheidsschoen
De Redbrick Ruby S3 en de Redbrick Granite S3, een hoge en een lage waterafstotende veiligheidsschoen

Waterafstotende werkschoenen van Redbrick

Alle werkschoenen van Redbrick binnen de S3 veiligheidsklasse zijn waterafstotend. Je voeten zijn dus niet alleen beschermd tegen allerlei gevaren, maar blijven ook nog eens droog in de meeste situaties. Toch liever waterdichte werkschoenen? Lees dan meer over onze Hydratec werkschoenen.

Passen waterafstotende schoenen het beste bij jouw werkomgeving? Ontdekt dan onze hele collectie waterafstotende S3-veiligheidsschoenen.