Nieuw: de Redbrick Motion S3 collectie

Nieuw: de Redbrick Motion S3 collectie

Redbrick presenteert de nieuwe Redbrick Motion S3 collectie. Vijf gloednieuwe schoenen zijn nu verkrijgbaar in onze webshop en via onze dealers. De trendy veiligheidsschoenen zijn geïnspireerd op hedendaags streetwear design en hebben een perfecte pasvorm.

De EVA tussenzool en het gebruik van moderne materialen zoals microfiber en PUTEK zorgen voor een maximaal draagcomfort. De stalen neus en de vernieuwde rubberen antislipzool maken de S3 schoen compleet.

Op veler verzoek zijn er nu dus nog meer S3 werkschoenen verkrijgbaar in de stijl van Redbrick Motion. S3 werkschoenen zijn geschikt voor andere werksituaties dan S1P werkschoenen.

Technische innovaties

Alle technische innovaties die in de nieuwe Motion S3 werkschoenen zijn toegepast, zijn praktisch en sportief van aard. Nieuw in deze lijn werkschoenen is dat ze allemaal voorzien zijn van een naadloze slip-in sock. Hiermee houd je vuil buiten en zorg je ervoor dat je voet super makkelijk in je werkschoen glijdt. Ook zorgt de slip-in sock ervoor dat je geen last meer hebt van een knellende tong die dubbel zit. De sok sluit namelijk mooi aan om je voet.

Ook beschikken de nieuwe Motion schoenen over een nieuwe loopzool. Het antislipprofiel is veranderd: grafisch is het anders, maar technisch ook. Hierdoor heb je nog meer grip dan je al gewend was. De gehele nieuwe collectie is verder voorzien van ESD. Dat betekent dat de schoenen zorgen voor verminderde opbouw en geleiding van statische elektriciteit. Dit is vooral nuttig wanneer je werkt met gevoelige elektronica, zoals microchips.

De Redbrick Motion Comet High S3, een hoge S3 veiligheidsschoen

Aanvulling op de bestaande Motion collectie

De nieuwe Motion werkschoenen zijn een aanvulling op de bestaande Motion collectie: onze trendy en lichtgewicht safety sneakers die in het bijzonder geschikt zijn voor transport en logistiek. De bestaande Motion collectie bevat vooral S1P werkschoenen. Met de toevoeging van meer S3 werkschoenen is de Motion collectie nu ook geschikt voor o.a. de werkzaamheden van loodgieters, stukadoors, schilders, installateurs en elektriciens.

Over het algemeen zijn de schoenen geschikt voor outdoor werk, omdat ze ten minste 60 minuten lang waterafstotend zijn. Je moet er echter niet mee in beton gaan staan. Dat gaat namelijk ten koste van de kwaliteit van de schoen. Het dragen van S3 werkschoenen is voor veel professionals verplicht.

Weerspiegeling van het moderne straatbeeld

De nieuwe designs zijn modern en weerspiegelen het dagelijkse straatbeeld van deze tijd. Dat betekent ze in de basis zwart of wit zijn. De Motion S3 werkschoen zijn gemaakt van technische, lichtgewicht en toch zeer sterke materialen. Door gebruik te maken van strakke lijnen in combinatie met hedendaagse kleurdetails hebben de werkschoenen veel overeenkomsten met sneakers.

De Redbrick Motion Shade is bijvoorbeeld helemaal zwart, maar heeft toch een unieke vormgeving doordat hij is opgebouwd uit zes soorten materialen. De Shade heeft bovendien een relatief dikke TPU bescherming over de neus van de schoen. Het TPU is uitgevoerd in een wat zachtere compound met ruitprint.

Het rood in en groen in de hak van respectievelijk de Fuse en de Force, zijn mat afgewerkt om de kleuren perfect te laten aansluiten op de matzwarte uitstraling van de rest van de schoen. Het is sprekend zonder dat het schreeuwend wordt.

Heb jij behoefte aan extra bescherming rondom je enkels? Dan is er binnen de Motion collectie nu ook een hoge werkschoen verkrijgbaar die voor jou geschikt is: de Motion Comet High. Deze nieuwe werkschoen heeft dezelfde kwaliteit als het lage model van de Comet, de werkschoen die zich al jarenlang heeft bewezen als sportieve S3 werkschoen van hoge kwaliteit.

De Redbrick Motion Fuse S3, een veiligheidsschoen met een comfortabele slip-in sock