Werkschoenen in de horeca

Werkschoenen in de horeca

Iedereen die in de horeca werkt herkent het wel: lange dagen waarop je veel heen en weer loopt en weinig zit. In de horeca, in het bijzonder in de keuken, is het van enorm belang dat werkschoenen comfortabel zitten en veel steun bieden. In dit artikel leggen we uit welke werkschoen je het beste kunt dragen als je werkzaam bent in de horeca.

Kies het juiste veiligheidsniveau

Werkschoenen bieden verschillende niveaus van veiligheid. De ‘S’ in de veiligheidsnormen staat voor safety en de verschillende cijfers geven de compleetheid in bescherming aan. S1P werkschoenen beschikken over een veiligheidsneus, antistatische zolen en een hak die energie opneemt. De tussenzool van de werkschoen is niet doordringbaar. Zo kunnen er geen scherpe voorwerpen zoals glas de schoen doordringen. De tussenzool is gemaakt van kevlar, een hittebestendige en enorm sterke vezel, of staal.

S3 werkschoenen hebben daarnaast een verhoogde weerstand tegen binnendringen van water en beschikken altijd over zolen met een antislipprofiel. Voor de horeca zijn over het algemeen werkschoenen die voldoen aan de S1P norm geschikt. Deze zijn namelijk perfect voor indoor werkzaamheden. Indien de schoenen ook antislip moeten zijn, zijn S3 werkschoenen aan te raden.

Werkschoenen voor in de keuken

Indien je in omgevingen werkt waar het glad kan zijn, zoals een keuken, is het belangrijk om werkschoenen te hebben die antislip zijn. In de keuken kunnen oliën, water of andere vloeistoffen op de grond terecht komen. Hierdoor kan het een extreem gladde omgeving worden. De schoenen moeten dus lukker veel grip bieden.

Hiernaast moet de schoen uiteraard veel steun bieden omdat er vaak lange uren (staand) in de keuken gemaakt worden. Omdat er bijvoorbeeld messen of pannen op de tenen kunnen vallen, moet de schoen ook een goede beschermneus hebben. Vaak gekozen werkschoenen voor in de keuken zijn de Redbrick Mont Blanc en de Redbrick Onyx.

De Redbrick Mont Blanc, een witte S3 veiligheidsschoen met het uiterlijk van een sneaker

Werkschoenen voor in de bediening

In de bediening is comfort uiteraard erg belangrijk, maar het is ook goed als de schoenen er netjes en representatief uitzien.

In de bediening kan er nog weleens glas op de grond vallen en daarom is het ook belangrijk dat de schoenen zolen hebben die ondoordringbaar zijn. Werkschoenen voor in de bediening zijn vaak wat moeilijker te vinden omdat de meeste werkschoenen er industrieel uitzien. Maar er zijn ook nette werkschoenen die in de bediening steun geven en uw voeten beschermen: de Redbrick Classics.

Werk je juist op een informele locatie? Dan zijn sneaker werkschoenen een fijne optie.

Inlegzolen voor extra steun

Om je werkschoenen extra comfortabel te maken en je voeten meer steun te geven, kun je ervoor kiezen om inlegzolen in de werkschoenen te doen. De inlegzolen zijn antibacterieel, antistatisch, verkleinen de kans op voetschimmel, lekker comfortabel en ze bieden goede ondersteuning. Deze zooltjes zorgen ervoor dat je voeten goed ondersteund worden tijdens de lange werkuren. Perfect dus voor in werkschoenen in de horeca!

Ben je benieuwde welke werkschoenen bij jou passen? Bekijk dan onze selectie werkschoenen voor de horeca of vraag advies aan één van onze experts.