Sneaker werkschoenen: sneakers die je beschermen

Sneaker werkschoenen: sneakers die je beschermen

Iedereen heeft wel een paar sneakers in de kast staan. Ze zitten comfortabel en zien er stoer uit. Maar wat als je werk hebt waar je schoenen volgens de veiligheidsnormen beschermd moeten zijn? Ook dan kan je sneakers aan! In dit artikel vertellen we meer over sneaker werkschoenen.

Wat zijn sneaker werkschoenen?

Sneaker werkschoenen zijn moderne werkschoenen met een sportief uiterlijk. Ze zijn flexibel, comfortabel en licht van gewicht. Maar bovenal zien ze eruit als normale sneakers. Met het verschil dat sneaker werkschoenen voldoen aan de veiligheidseisen die vereist zijn voor een moderne werkschoen. Daarom zijn werksneakers verkrijgbaar in diverse veiligheidsklassen. De meest gevraagde veiligheidssneakers zijn schoenen met een S1P of S3 normering. Met deze sneakers ben je beschermd tijdens je werkzaamheden en zie je er goed uit.

Modern, sportief en veilig

Werkschoenen zijn schoenen die volgens vastgestelde veiligheidsnormen worden gemaakt. In de bouw en de logistieke sector zijn schoenen die voldoen aan de S1P en S3 veiligheidsnormen vaak zelfs een vereiste. Maar vaak is het zo dat traditionele werkschoenen er ietwat lomp en saai uitzien, en minder comfortabel zijn. Bij sneaker werkschoenen, die ook wel Safety sneakers genoemd worden, is er juist extra aandacht voor een mooi design. Ook bij Redbrick besteden we veel aandacht aan het design en het comfort van onze Safety sneakers. Met als resultaat een uitgebreid assortiment werksneakers die zowel modern, comfortabel als veilig zijn. Zo kun jij lekker aan de slag!

Innovatieve materialen

Door gebruik te maken van innovatieve materialen is het mogelijk veilige en sportieve werkschoenen te maken die licht van gewicht zijn. Zo hebben alle schoenen van Redbrick een Kevlar tussenzool. Deze lichtgewicht tussenzolen zijn flexibel en toch ondoordringbaar voor scherpe materialen. De beschermingsneus van een lichtgewicht werkschoen is meestal gemaakt van aluminium. Aluminium is net zo veilig als een stalen neus, maar lichter van gewicht en kan beter in het design verwerkt worden. Antistatische schoenen hebben vaak een neus van composiet.

Het comfort van sneaker werkschoenen

Er zijn verschillende redenen waarom sneaker werkschoenen een hoger draagcomfort hebben dan andere dagelijkse (werk)schoenen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 1. Zachte, lichtgewicht materialen
  In alle safety sneakers van Redbrick zit een lichte en flexibele kevlar tussenzool. Ook hebben sneaker werkschoenen een comfortabele en goede pasvorm, waardoor ze de hele dag lekker blijven zitten.
 2. Ruimte voor de voeten
  De ronde neus van de werksneaker geeft de tenen voldoende bewegingsvrijheid. Het lichte (aluminium) materiaal van de neus zorgt ervoor dat de schoen niet te zwaar wordt.
 3. Flexibele en stevige zolen
  De sneaker veiligheidsschoenen zijn voorzien van flexibele rubberen zolen waardoor je stevig op de grond staat en niet zomaar uitglijdt als de grond nattig is. Bij oneffen terrein zorgen ze ook nog eens voor schokabsorptie.
 4. Veters
  In werksneakers zitten altijd veters zodat je de schoen wat steviger kan aantrekken als dit nodig is, maar ook om ze wat losser te maken als ze wat strak zitten. Door de vetersluiting voorkom je ook nog eens blaren.
 5. Flexibiliteit
  Doordat sneakers flexibel zijn, bewegen ze goed mee met de voet. Hierdoor ontstaan er geen drukpunten op bepaalde plekken in de voet. Door deze flexibiliteit wordt het draagcomfort nog beter.

Redbrick Safety Sneakers

Redbrick heeft verschillende lage en hoge werkschoenen in haar collectie. De verschillende lijnen bestaan uit sportieve modellen met elk een eigen stijl.

FREERUNNER
De Freerunner-collectie bevat een aantal sneaker werkschoenen die een stoere uitstraling hebben. Kenmerkend voor onze Freerunners is dat ze een nubuck bovendeel hebben. Shop de collectie hier!

LADIES
De Ladies Line bevat sneaker werkschoenen speciaal voor dames. De Ladies-collectie bevat lage en hoge werkschoenen in verschillende kleuren.

MOTION
De Motion-collectie van Redbrick bevat werksneakers die soepel meebewegen met je voet. De sportieve modellen zijn zeer licht waardoor ze langer achter elkaar gedragen kunnen worden zonder dat de schoenen te zwaar aan de voet aanvoelen.

ORIGINALS
De Originals-collectie bevat klassieke sneaker werkschoenen. De collectie bevat vooral schoenen met de S3 normering, maar ook met de S1P norm.

Wil je weten welke modellen van deze geschikt zijn voor jouw werk? Onze keuzetool Shoe Finder helpt je bij je keuze. Hoe dat precies werkt lees je in het artikel Welke werkschoen heb ik nodig?

Tips bij aanschaf van sneaker werkschoenen

 1. Bepaal de veiligheidsnorm
  Bepaal eerst aan welke veiligheidsnorm je werkschoenen moeten voldoen. Hiervoor kun je het beste je werkgever raadplegen. Weet je het niet zeker? Kies dan voor S3 werkschoenen. Als je voor je werkzaamheden geen S3 schoenen nodig hebt, kan je ook S1P werkschoenen aanschaffen. Deze zijn over het algemeen iets lichter.
 2. Hoe ga je de werksneakers gebruiken
  Wanneer gebruik je de schoenen? Is dit de hele dag lang of een kortere tijd? Beweeg je veel of sta je meer stil? Je werksituatie heeft invloed op het type werksneaker die voor jou het meest geschikt is. Draag je tijdens je werk de sneaker veiligheidsschoenen de hele dag? Dan raden wij lichtgewicht schoenen aan.
 3. Pas beide schoenen
  Pas altijd beide schoenen en niet alleen de linker- of rechterschoen. Je voeten zijn namelijk nooit helemaal gelijk. Ook kan het zijn dat het ene model in bijvoorbeeld maat 42 beter zit dan een ander model in dezelfde maat. Meer informatie over de juiste schoenmaat lees je in het artikel je schoenmaat meten doe je zo.
 4. Pas de schoenen aan het einde van de dag
  Na een dag lopen en staan zijn je voeten wat meer opgezwollen dan in de ochtend. Wanneer je schoenen aanschaft, is het dus belangrijk dat je ze aan het einde van de dag aanpast. Wanneer je dit in de ochtend doet, loop je kans dat ze op het moment van passen wel goed zitten maar aan het einde van de dag te strak zijn.

Als je jouw ideale sneaker werkschoenen hebt gevonden is het ook belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Hoe je dat het beste doet lees je in het artikel Safety sneakers schoonmaken. Zo heb je extra lang plezier van je werksneakers!

Advies

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over sneaker werkschoenen? Neem gerust contact op met onze adviseurs, zij helpen je graag verder.