De werksokken van Redbrick

De werksokken van Redbrick

Maakt het uit welke sokken je draagt in je werkschoenen? Ja, behoorlijk! Om te zorgen dat je werkschoenen de hele dag lekker zitten, heb je de juiste werksokken nodig. Welke sokken dat dan precies moeten zijn, hangt af van de werkzaamheden die je uitvoert en de omgeving waarin je werkt. Je kiest toch ook voor safety sneakers die passen bij jouw werkzaamheden? Waarom zou je dat dan niet doen bij je sokken? In dit artikel laten we je zien hoe je de juiste werksokken kiest.

Het belang van een goed paar werksokken

Werksokken hebben meerdere functies. Ten eerste houden ze je voeten warm. Zeker als je buiten of in een koude omgeving werkt, is dat geen overbodige luxe.

Ten tweede beschermen ze je voeten tegen wrijving. Tijdens je werk ben je veel in beweging. Als je voeten bij elke stap tegen je werkschoenen wrijven, is de kans groot dat je blaren krijgt. Goede sokken voorkomen dat.

Ten derde nemen werksokken zweet op. Dat is wel zo handig tijdens een intensieve werkdag. Als het zweet niet goed wordt opgenomen, trekt dit in je werkschoenen, waardoor ze gaan stinken. Bovendien kunnen vochtige voeten leiden tot infecties, zoals voetschimmel. Zit je niet op te wachten.

Tot slot zorgt een goed paar werksokken er natuurlijk voor dat je werkschoenen lekker zitten.

Naast deze basisfuncties kunnen werksokken een specifieke functie vervullen. Zoals elektrostatische ontlading (ESD) of extra bescherming tegen hitte of kou. Ook hier verkoopt Redbrick speciale sokken voor.

ESD-sokken voor specifieke toepassingen

Het dragen van ESD-sokken (en ESD-schoenen) is essentieel als je werkt met gevoelige elektronische apparatuur. Ook is ESD nodig in werkomgevingen waarin er kans op explosies bestaat. ESD-producten zorgen er namelijk voor dat de elektrostatische lading die je met elke beweging opbouwt ook weer wordt afgevoerd. Hierdoor verklein je de kans dat je schokjes of vonkjes overbrengt op de apparatuur waarmee je werkt. Zo voorkom je onveilige situaties. Redbrick heeft speciale ESD-sokken die zorgen dat je veilig kunt werken.

Zomer of winter? Deze werksokken heb je nodig

Snel last van zweetvoeten in de zomer? De Redbrick zomerwerksok heeft het vermogen om vocht te absorberen. Bovendien houden deze innovatieve werksokken je voeten lekker koel op een warme zomerdag.

Wanneer het weer kouder wordt en de dagen korter worden, is het tijd om te switchen naar onze Redbrick thermosokken. Deze werksokken zijn speciaal ontwikkeld voor de koude winterdagen (en andere koude werkomstandigheden). De thermosokken van Redbrick houden je voeten warm en droog dankzij de isolerende werking. Werk je vaak buiten? Overweeg dan ook om waterdichte of waterafstotende werkschoenen aan te schaffen.

Bekijk de speciale Redbrick werksokken voor veiligheidsschoenen

Kies uit 4 verschillende Redbrick werksokken

Redbrick heeft 4 verschillende soorten werksokken in het assortiment. Zo kun je altijd de juiste sok voor jouw werkomgeving kiezen:

Uniek technisch design met Cordura® en CoolMax®

Wat de werksokken van Redbrick nou zo bijzonder maakt? Dat is het slimme technische design, wat onze sokken heel veel voordelen meegeeft. Zo zit in al onze werksokken de slijtvaste stof Cordura® verwerkt. Wanneer je op een werkdag veel meters maakt, zullen je sokken normaal gesproken snel slijten. Dankzij Cordura® gaan Redbrick werksokken langer mee.

Niet alleen slijtage is voor veel professionals een probleem, ook (te) warme voeten in je werkschoenen is geen pretje. Daarom lopen er speciale ventilatiekanalen over de wreef van Redbrick sokken. Die zorgen dat de sokken goed kunnen ademen en vocht afvoeren. En omdat niemand blij wordt van zweetvoeten, hebben we bovendien het ademende materiaal CoolMax® in onze werksokken verwerkt.

In de Redbrick thermosokken zit overigens géén CoolMax®. Hierin hebben we in plaats daarvan ThermoLite® gebruikt, een lichtgewicht materiaal dat je voeten warm houdt. Ideaal voor vakmannen en -vrouwen die in de kou werken.

Tips en advies over werksokken

Tot slot nog twee belangrijke tips:

  1. Draag altijd droge sokken
  2. Trek elke dag een schoon paar werksokken aan

Wil je persoonlijk advies over welke werksokken en werkschoenen voor jou het meest geschikt zijn? Neem dan contact op met onze experts!