S1P werkschoenen: de beste schoen voor transport en logistiek

S1P werkschoenen: de beste schoen voor transport en logistiek

Een S1P werkschoen is een geschikte veiligheidsschoen voor werkzaamheden die met name indoor plaatsvinden. Bij veel banen is een goed paar werkschoenen vereist dat aan de juiste veiligheidsnorm voldoet.

In de transport en in de logistiek, bijvoorbeeld in het magazijn, zijn S1P veiligheidsschoenen van Redbrick dé ideale werkschoen. Een hoog draagcomfort wordt namelijk gecombineerd met voldoende beschermende eigenschappen. De meeste van onze S1P werkschoenen behoren tot de Redbrick Motion-collectie.

Wat is een S1P werkschoen?

S1P werkschoenen voldoen aan de S1P-norm. Dit is één van de zes classificaties die gehanteerd worden in de algemene Europese veiligheidsnorm voor veiligheidsschoenen: EN ISO 20345. In de basis hebben alle veiligheidsschoenen die binnen deze norm vallen een verharde neus (die weerstand moet kunnen bieden tegen minstens 200 joule). Een S1P werkschoen voldoet daarnaast aan de volgende veiligheidseisen:

  • De schoenen zijn voorzien van een beschermingsneus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen. De S1P werkschoenen van Redbrick hebben een aluminium neus, een licht en sterk materiaal.
  • De schoenen beschikken over schokabsorptie in de hak (minimaal 200 joule).
  • De schoenen beschikken over antistatische eigenschappen.
  • De schoenen hebben een niet-doordringbare tussenzool. Voor de Redbrick Motion-modellen geldt dat ze beschikken over een kevlar tussenzool.

Het verschil tussen S1 werkschoenen en S1P werkschoenen is deze laatste eigenschap, die alleen van toepassing is op S1P werkschoenen. De letter P staat dan ook voor perforatie.

diverse Redbrick Motion S1P veiligheidsschoenen met ademend knit-stof

De S1P werkschoenen uit de Redbrick Motion collectie zijn voorzien van ademend Knit-stof. Hierdoor blijven je voeten een stuk langer fris!

Voor welke beroepen zijn veiligheidsschoenen S1P geschikt?

S1P werkschoenen zijn uitermate geschikt voor een breed scala aan beroepen. De schoenen zijn over het algemeen namelijk geoptimaliseerd voor indoor werkzaamheden, waarbij de schoenen dus niet waterafstotend hoeven te zijn. Als je in een vochtige omgeving werkt kan je beter een S3 veiligheidsschoen kiezen, die minimaal 60 minuten beschermt tegen spatwater.

De veiligheidsschoenen van Redbrick die aan de S1P-norm voldoen zijn bovendien zeer lichtgewicht, waardoor je makkelijk kunt bewegen en een hoog draagcomfort ervaart.

Het bovendeel van de meeste van onze S1P veiligheidsschoenen is gemaakt van textiel als microfiber en Knit. Dit zijn dezelfde materialen die ook gebruikt worden voor vrijetijdssneakers en hardloopschoenen. Ook beschikken onze schoenen over een anti-slipprofiel, waardoor de kans op uitglijden minimaal is!

Perfect voor transport en logistiek

Deze eigenschappen zijn ideaal voor als je veel kilometers maakt op je werk. In magazijnen, en andere logistieke functies, wordt soms tot wel 20 kilometer op een dag afgelegd! S1P werkschoenen worden daarom veel gebruikt in de logistiek, met name in werkomgevingen zoals magazijnen.

Een magazijnmedewerker op de Redbrick Motion Spirit. Dat is een rode S1P veiligheidsschoen

De noodzaak voor het dragen van veiligheidsschoenen in dit soort omgevingen behoeft weinig toelichting. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Doordat er in magazijnen veel gewerkt wordt met zware pallets en grote vracht, vormen vallende objecten altijd een risico. Daarnaast rijden er vaak heftrucks in een magazijn.

Wat is het verschil tussen een S1P werkschoen en een S3 werkschoen?

Naast S1P werkschoenen biedt Redbrick vooral S3 werkschoenen aan. Het verschil tussen deze soorten werkschoenen is dat S3 werkschoenen in een hogere veiligheidsklasse vallen. Dit betekent dat ze per definitie aan een aantal extra veiligheidseisen moeten voldoen. Zo moeten S3 werkschoenen minimaal één uur lang waterafstotend zijn en beschikken S3 werkschoenen altijd over een anti-slipprofiel.

Wanneer kies je voor een S1P veiligheidsschoen?

Als jouw werkschoenen niet waterafstotend hoeven zijn, is het niet per se nodig om S3 werkschoenen aan te schaffen (hoewel dit altijd kan natuurlijk!). In dat geval volstaan S1P werkschoenen. Het grote voordeel van S1P werkschoenen ten opzichte van S3 werkschoenen is dat ze doorgaans lichter en beter ademend zijn, waardoor ze zeer comfortabel aanvoelen.

Twijfel je of een S1P schoen geschikt is voor jouw werkzaamheden? Stel je vraag dan aan één van onze experts - of gebruik onze Shoe Finder om een schoen te vinden die bij jouw werkzaamheden past!