Welke werkschoen heb ik nodig?

Welke werkschoen heb ik nodig?

Hele avonden struin je het internet af naar werkschoenen, om eindelijk jouw favoriete model te vinden. Maar hoe weet je zeker of die werkschoen geschikt is voor jouw werk? Want hoewel online winkelen vanaf de bank comfortabel is, mis je de expertise van een winkelmedewerker.

Om jou te helpen online de juiste werkschoen te vinden hebben wij de Shoe Finder ontwikkeld. Deze keuzetool maakt jou wegwijs in je zoektocht naar veiligheidsschoenen die passen bij jouw werkzaamheden.

Zo werkt de Shoefinder

Hoe kan een online tool je helpen aan de juiste werkschoenen? De Shoe Finder doet dit door je eerst een aantal vragen te stellen, van algemeen tot specifiek. Zo zijn er vragen over welk model je voorkeur heeft tot vragen over je werkomstandigheden, zoals ‘Werk je vaak in een vochtige omgeving?’ Grote kans dat er ook vragen worden gesteld waar je zelf nog niet aan hebt gedacht. Bijvoorbeeld: Werk je op een ladder? Dan heb je namelijk een hak nodig. En welk profiel is het beste voor jouw werkzaamheden, heb je ESD of anti-statische werkschoenen nodig of misschien een overneus?

De Shoe Finder als je persoonlijke assistent

Ben je al duizelig van alle mogelijke opties? Geen nood, de Shoe Finder helpt je verder. Door alle vragen te beantwoorden geef je de tool de nodige informatie. Met deze gegevens gaat de Shoe Finder voor jou online op zoek naar de werkschoenen die jij nodig hebt. Zodra hij uitgezocht is krijg je een selectie te zien, in de meeste gevallen zal een S1P of S3 werkschoen geadviseerd worden. Maar vraag ook altijd even na bij je werkgever aan welke veiligheidsklasse jouw werkschoenen moeten voldoen.

Keuze uit meerdere merken werkschoenen

Redbrick is een merk gespecialiseerd in veiligheidsschoenen met een sportief en modern uiterlijk. Maar wij hebben ook ander merken in de Shoe Finder opgenomen, zoals de nieuwe Reebok work collectie, en bijvoorbeeld de werkschoenen van Vismo, Mr.Miles en Grisport. Zo heb je ruime keuze uit diverse modellen in verschillende veiligheidsklassen. En al gaat je voorkeur misschien uit naar een Redbrick werkschoen, het kan voorkomen dat de Shoe Finder je andere schoenen adviseert, omdat deze beter passen bij jouw werkzaamheden.

Tot slot kun je de resultaten van de Shoe Finder nog filteren op bijvoorbeeld de kleur of het model. Zo vind je de perfecte werkschoenen die niet alleen passen bij jouw werk maar ook bij je persoonlijke smaak. Want ook tijdens je werk wil je er natuurlijk goed uitzien!

Zoeken buiten de getoonde resultaten

Ben je toch niet blij met de selectie veiligheidsschoenen die de Shoe Finder je laat zien? Dan is het goed te weten dat de manier waarop de Shoe Finder de schoenen selecteert heel erg specifiek is. Alles wat nét niet aan je eisen voldoet wordt niet als eerste getoond, zelfs als er maar een klein beetje verschil is met je wensen. In dat geval kun je verder zoeken in het gehele aanbod op de website. Blijf wel altijd goed opletten of de werkschoenen aan de voorwaarden van jouw werkomgeving voldoen.

Extra aandachtspunt, de werkomgeving

Bij Redbrick merken we vaak dat dragers van werkschoenen ontevreden zijn omdat ze niet de goede werkschoenen dragen voor hun situatie. Want welke extra specificaties jij nodig hebt hangt af van de omgeving waarin je werkt. Zo heeft iemand in de bouw een meer stevige schoen nodig dan een vrachtwagenchauffeur. En voor een medewerker in de horeca is het weer anders. Ook weten veel mensen bijvoorbeeld vaak niet dat je bij het werken op een ruwe ondergrond een grove rubberen zool nodig hebt en bij werken op de knieën altijd een overneus.

De juiste maat werkschoen

Een ander punt bij online shoppen is de maat van de schoen, aangezien je de werkschoenen niet eerst kunt passen. Twijfel je over de juiste maat? Na het lezen van ons artikel “Je schoenmaat meten doe je zo” weet je welke maat je nodig hebt. Ook in veel van onze andere updates delen we onze kennis. Daar vind je veel informatie over werkschoenen per branche of werkomstandigheid.

Nog vragen? Chat met onze experts

Heb je nog specifieke vragen over de resultaten van de Shoe Finder of het aanschaffen van werkschoenen? Onze experts helpen je graag verder via de contactpagina of de live-chat. De live-chat is bereikbaar tijdens kantooruren van 9 tot half 5.