Sportieve werkschoenen van Redbrick: comfortabel en ademend

Sportieve werkschoenen van Redbrick: comfortabel en ademend

Sportieve werkschoenen zijn werkschoenen die comfortabel zitten en goed meebewegen tijdens werkzaamheden die veel beweging vereisen. Sportieve werkschoenen hebben ook een sportief uiterlijk en zijn speciaal ontworpen voor zweetvoeten. Er is een aantal situaties waarin het verstandig is om te kiezen voor een sportieve werkschoen. In dit artikel vertellen we meer.

3 voordelen van sportieve werkschoenen

Er is een aantal voordelen aan sportieve werkschoenen ten opzichte van reguliere werkschoenen. Hieronder worden de drie voornaamste vernoemd:

  1. Ademend materiaal
    De Motion collectie bevat schoenen van ademende materialen zoals Microfiber. Dit zorgt ervoor dat de schoenen extreem ademend zijn. Wanneer je veel last van zweetvoeten hebt, is dit materiaal ideaal. Naast het voorkomen van zweetvoeten zorgt deze stof ervoor dat de voeten goed geventileerd zijn. Het dragen van reguliere werkschoenen die niet ademend zijn kan zeer vervelend zijn. Warme en natte voeten van het zweet zorgen voor ongemak, zeker als er de hele dag op gelopen wordt.

  2. Lichtgewicht
    De sportieve werkschoenen van Redbrick zijn van lichte materialen gemaakt, omdat ze geoptimaliseerd zijn voor indoorgebruik. De stoffen waarmee de werkschoenen zijn gemaakt, zijn fijngeweven en licht in gewicht. Een voorbeeld hiervan is de stof Knit. Deze stof is stretchy, waardoor de schoenen ook nog eens comfortabel zitten. Hiernaast is de stof enorm licht. De zwaarste schoen uit de Motion collectie weegt net iets meer dan 1000 gram.

  3. Uiterlijk
    Een ander voordeel van sportieve werkschoenen is het sportieve uiterlijk. Reguliere werkschoenen staan bekend om hun saaie en ouderwetse ontwerp. Redbrick heeft hier verandering in gebracht. De schoenen uit de Motion collectie hebben allemaal een modieus en sportief ontwerp en zitten erg comfortabel.
De Redbrick Motion Spirit, een rode ademende S1P veiligheidsschoen

Eigenschappen van onze sportieve werkschoenen

Niet alle sportieve werkschoenen uit de Motion collectie zijn hetzelfde. Toch zijn er bepaalde eigenschappen die alle werkschoenen hebben. Ze staan hieronder opgesomd:

Innovatieve materialen

De werkschoenen zijn allemaal gemaakt van Knit, Motionprene, Microfiber of KPU. Knit is een geweven materiaal dat stretchy is, maar toch optimaal bescherming biedt. Hierdoor wordt het gewicht van de schoen sterk gereduceerd. Motionprene voelt als een tweede huid en zorgt voor veel bewegingsvrijheid. Microfiber zorgt voor een extra lichte en ademende schoen. Microfiber is ook goed schoon te houden. KPU is erg flexibel en slijtvast. Ondanks zware omstandigheden wordt de kwaliteit en duurzaamheid behouden.

ESD

ESD staat voor Electronic Static Discharge. Schoenen met dit label zorgen ervoor dat elektrostatische lading ontladen wordt. Door de lage weerstand wordt de lading tussen de drager en het oppervlak afgevoerd. Hierdoor bescherm je niet alleen je lichaam, maar ook materialen waarmee je werkt.

3D mesh-voering

Dit is voering gemaakt van het huidvriendelijke 3D mesh polyester, wat de schoenen een optimaal ademend vermogen geeft. De stof is sterk vocht absorberend en sneldrogend wat bijdraagt aan een maximaal draagcomfort.

Aluminium neus

Aluminium neuzen bieden dezelfde bescherming als stalen neuzen, maar ze zijn vele malen lichter. Ook zijn neuzen van aluminium anti magnetisch en ergonomisch. Bovendien zijn deze neuzen net iets wijder, waardoor de schoen wat comfortabeler zit.

Inlegzool

De inlegzolen zorgen voor extra draagcomfort. Hiernaast zorgen ze voor een betere lichaamshouding. Dat is erg fijn wanneer er op een dag veel gelopen wordt.

Kevlar tussenzool

De kevlar tussenzool zorgt ervoor dat scherpe voorwerpen de schoenen niet kunnen binnendringen. Denk hierbij aan rondslingerende spijkers, stukken glas of andere harde en scherpe voorwerpen.

EVA/Rubber zool

De EVA-zool zorgt ervoor dat de zool slipvast is. Eigenschappen van EVA zijn: zacht, flexibel, UV- en weerbestendig, isolerend, lichtgewicht en slijtvast. Het materiaal is effectief en duurzaam.

Soorten veiligheidsnormen

Alhoewel werkschoenen in het magazijn vaak van S1P-niveau zijn, zijn er ook sportieve werkschoenen met een hoger (S3) veiligheidsniveau te krijgen. Wanneer heb je welke sportieve werkschoen nodig?

Zijaanzicht van de Redbrick Motion Infinity, een ademende S1P veiligheidsschoen

S1P werkschoenen

Schoenen met een S1P veiligheidsniveau hebben een veiligheidsneus en zijn bestand tegen een impact van 200 joule. Ze voldoen aan veel eisen zoals comforteisen, maximale slipvastheid en oliebestendigheid.

Ook hebben ze antistatische eigenschappen, een energie-absorberende hak en een gesloten hak. Daarnaast bevatten ze een ondoordringbare tussenzool. Het grootste verschil tussen S1P werkschoenen en S3 werkschoenen is dat S3 modellen tot een uur lang waterafstotend zijn en S1P modellen niet.

S3 werkschoenen

De S3 werkschoenen hebben net wat meer te bieden dan de S1P werkschoenen. Ze hebben alle eigenschappen die de S1P ook heeft, maar ze hebben ook een bovenmateriaal met een beperkte waterdoorlaatbaarheid.

Hiernaast hebben ze meer profilering in de zolen. Wij raden de S3 werkschoen aan als je werkzaamheden vooral buiten plaatsvinden of als je in de zware industrie werkt.

Advies van Redbrick

Heb je sportieve werkschoenen nodig en wil je hulp in het maken van een keuze? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag in het adviseren over kleur, tips om je werkschoenen schoon te maken en bij het kiezen van het juiste veiligheidsniveau.